• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Nastojaćemo da penzije prate procenat rasta plata

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će država nastojati da penzije brže rastu, da procenat rasta bude blizu procenta povećanja plata, dodajući da se država trudi da pomogne najstarijima na sve moguće načine kroz jednokratna davanja.

Vučić je, na Glavnom odboru PUPS-a, kazao da jesu penzije u Srbiji najveće, ali da to ne znači da su dovoljne, dobre, i da su rasle dovoljnom brzinom.

U vezi sa jednokratnom pomoći od 20.000 dinara, najavljenom za februar, rekao je da ona sigurno neće svima podjednako značiti.

“Možete zamisliti koliko će značiti onima koji imaju penziju od 25.000 dinara ili poljoprivrednim penzionerima, koji će tako dobiti mnogo više od svoje penzije”, rekao je Vučić.

Rekao je da su najstariji građani neka vrsta “tihe većine”, koja se najmanje žali, koja ima najviše razumevanje za državu, razume spoljnopolitičke pritiske, potrebu da sačuvate samostalnost Srbije, ali i da ako je ekonomija loša da ne možete da isplaćujete sve što je obećano i učinjeno.

“Beskrajno sam zahvalan svim našim najstarijim građanima, i PUPS-u, koji su kada je bilo teško dobro razumeli šta smo radili. Ja znam da i danas penzioneri ne žive sjajno, da ima mnogo problema, ali činjenica je da su penzije najveće u savremenoj istoriji. Dobro sam razumeo vaš zahtev da penzije prate rast plata. Nisam siguran da li će 100 odsto moći da bude tako, ali imate moje obećanje da ću se truditi da to pokušamo”, naglasio je Vučić.

Vučić je kazao da je sve manje zadovoljan odnosom dela ljudi i u partiji koju vodi, i u delu javnosti, ali da oseća neku vrstu unutrašnjeg mira, zbog svega što je urađeno, iako je još projekata u planu.

“Zajednički menjamo Srbiju”, poručio je predsednik.

Vučić je rekao da kada vlast brine o budućnosti ne brine samo o deci već i o najstarijim građanima.

Vučić je podsetio da se završava KCS u Beogradu, u čiju će opremu biti uloženo 100.000 evra, što osigurava bolji životni standard za najstarije, ali i za decu.

Primetivši da ga kritikuju da “kupuje” penzionere vitaminima, ili najavom pomoći od 20.000 dinara, Vučić je rekao da u tome nema istine, već da oni koji tako govore polaze od sebe, jer su, kaže, oni nekoga morali da kupuju.

Zahvalio je PUPS-u na podršci njegovoj kandidaturi na prethodnim predsedničkim izborima 2017. godine.

“Počećemo uskoro, od sledeće nedelje, razgovore o saradnji za predstojeće izbore na različitim nivoima. Ali, za mene je važno da mi pokažemo prema ljudima drugačiji odnos, da pokažemo da imamo snove, želju da stvari menjamo suštinski, da se borimo za zemlju, jer drugu nemamo, da čuvamo ljude, dostojanstvo ljudi, ugled zemlje”, rekao je Vučić.

Dodao je da se sve vreme, kao predsednik, i uz glasove građana koji podržavaju i PUPS, trudio da čuva slobodu, nezavisnost i samostalnost Srbije.

“Ne bih to mogao da nije bilo i vaše podrške”, rekao je Vučić.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još