• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Srbija će uvek učestvovati u dijalogu sa Prištinom

Srbija mora da učestvuje u dijalogu sa Prištinom zato što je to dobro za Srbe na Kosovu i Metohiji i da bismo spustili tenzije između Srba i Albanaca, koji će dugo biti dva najveća naroda na Balkanu, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Srbija će uvek učestvovati u dijalogu kad god bude pozvana, poručio je predsednik Srbije, ali naglasio da u dijalogu sa Aljbinom Kurtijem ne vidi veliki smisao, jer on govori o prošlosti, a ne i o budućnosti.

Vučić je tokom obilaska radove na rehabilitaciji puta Golubac-Donji Milanovac poručio da veruje u srpsko jedinstvo na Kosovu i Metohiji i da će Srbi na pravi način umeti da odgovore na pokušaje Albanaca da Srbe posvađaju uoči lokalnih izbora zakazanih za 17. septembar.

“Verujem u srpsku snagu, srpsko zajedništvo i jedinstvo na Kosovu i Metohiji i verujem da će Srbi i ovoga puta odgovoriti na pravi način, da im kažu šta misle o tome i u kojoj državi žive i da neće da se cepaju od sopstvenog naroda i da neće pomagati u stvaranju novih država, a pogotovu ne protiv svojih ljudi”, poručio je Vučić.

Dodao je da bi to bilo kao da radiš protiv svoje porodice, ili dece ili svoje budućnosti.

Vučić je povodom učestalih napada na sve srpske sredine i toga što Albanci rade na svađanju Srba, rekao da oni “tuku” tamo gde misle da je moguće.

“Oni rade na stvaranju mnogo srpskih lista i kupovini Srba posebno u opštinama Novo Brdo, Klokot, Gračanica, jer znaju da će teško proći u Zvečanu, Mitorivici, Leposaviću i Zubinom Potoklu”, rekao je Vučić.

Povodom 23. godišnjice od kidnapovanja novinara Đure Slavuja i Ranka Perinića, koja se obeležava, Vučić je rekao da ne misli da će ikada postojati želja Prištine da otrkriju ko je i gde zločin počinio.

“Naše je da se tih divnih ljudi sećamo, to je najmanje što možemo”, rekao je Vučić i podsetio da je nekoliko dana pošto su oteti posetio suprugu Ranka Perinića u Bresju kod Kosova Polja.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još