Petković u Gračanici sa predstavnicima Srpske liste, potom u Slivovu posetio porodicu Pavić

Nakon obilaska prištinskog Univerziteta u Kosovoskoj Mitrovici, direktor Kancelarije Petar Petković boravak na KiM nastavio je u Gračanici, gde se sastao sa čelnicima Srpske liste i političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, u zgradi opštine Gračanica.

Petković je potom, u pratnji predstavnika Srpske Liste i predstavnika institucija na centralnom Kosmetu, obišao porodicu Pavić u selu Slivovo, kojima je Kancelarija za KiM kroz program za program za poljoprivredu i ekonomski razvoj obezbedila motokultivator sa priključcima.

Četvoročlana porodica Pavić bavi se poljoprivredom, a prema rečima domaćina Srboljuba, ova poljoprivredna mašina će im u mnogome olakšati posao.

“Svaka pomoć nam znači, a ovaj motokultivator će mi u mnogome olakšati svakodnevni posao. Veoma sam zahvalan Kancelariji za Kosovo i Metohiju i našoj državi Srbiji, koja nam pomaže da opstanemo na ovim prostorima, iako život ovde nije lak. Živimo skromno, ali se trudimo da radimo i obezbedimo normalan život svojoj porodici”, kaže Srboljub, čija je supruga sa kojom ima dvoje dece, iz Albanije.

Behare Pavić nije krila zadovoljstvo posetom direktora Kancelarije za KiM, a žureći da posluži goste, na jeziku koji joj nije maternji pokušala je da objasni koliko je srećna poklonom i pažnjom predstavnika Kancelarije i države Srbije.

Poklonom je bio oduševljen i mali Simeon, koji je sve vreme razgovarao sa direktorom Kancelarije za KiM, a novinarima želeo da objasni kako će i on zajedno sa ocem raditi sa novom mašinom.

Izvor i foto: Radio Gračanica

Comments