• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa ranjenim dečakom sa Bistrice: Ponudićemo dodatne nagrade za saznanja o tom jezivom zločinu

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa Bogdanom Bukumirićem, koji je 13. avgusta 2003. godine, kao 15-godišnjak, preživeo napad na Bistrici u Goraždevcu.

“Bogdan Bukumirić je čovek kojeg su Albanci, pre 18 godina, nedaleko od Goraždevca, teško ranili, istovremeno ubivši dvojicu njegovih drugara Panteliju i Ivana, ubijeni su i ranjeni samo zato što su pripadali srpskom rodu”, napisao je Vučić na Instagramu, uz fotografiju sa Bogdanom iz zgrade Predsedništva Srbije.

Podsetio je da je tada 15-godišnji dečak, Bogdan, pogođen sa osam metaka, a Albanci i Međunarodna zajednica nikada nisu pronašli one koji su taj gnusni zločin počinili.

“I ne samo to, i zvanično su obustavili istragu i svaku potragu za onima koji su ubili i ranili srpsku decu”, istakao je Vučić.

“Bogdan već godinama pokušava da se skući i kao predsednik Srbije verujem da ću imati snage, da mu na neki način, u tome pomognem. Takođe, obećao sam Bogdanu da ću razgovarati sa predstavnicima svih naših nadležnih organa da ponude dodatne nagrade za bilo kakva saznanja o jezivom zločinu sa Bistrice i da se potraga za zločincima ne prekida nikada, te da ubice znaju da dok su živi neće imati mira”, poručio je predsednik Srbije.

“Neka živi naš narod na Kosovu i Metohiji, živela Srbija!”, dodao je Vučić.

Pre 18 godina, 13. avgusta 2003, u Goraždevcu su nepoznati počinioci iz automatskog oružja pucali na grupu srpske dece dok su se kupala na Bistrici i ubili Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakića (12), a ranjeni su Bogdan, Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Đorđe Ugrenović (20).

U rasvetljivanju jednog od četiri najveća zločina od dolaska međunarodnih misija na KiM nije pomogla ni nagrada od milion evra koju je Unmik ponudio.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Comments

Pročitaj još