Počinje završni ispit u avgustovskom roku

Za učenike osmog razreda koji nisu pristupili polaganju završnog ispita u junu mesecu, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2020/2021. završni ispit se održava 18, 19, 20. avgusta 2021. godine, saopšteno je na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Završni ispit u avgustovskom roku polažu samo oni učenici osmog razred, koji iz različitih objektivnih razloga nisu pristupili polaganju u junskom roku.

Test iz srpskog/maternjeg jezika učenici polažu u sredu, 18. avgusta, test iz matematike u četvrtak, 19. avgusta, a kombinovani test biće održan 20. avgusta.

Učenici koji obave završni ispit, polaganjem sva tri testa, stiču osnovno obrazovanje i vaspitanje, odnosno završavaju osnovnu školu,

Rezultati ovog ispita biće poznati u ponedeljak 23. avgusta. U utorak 24. i sredu 25. avgusta preuzimaju se odluke o upisu posle obavljenog završnog ispita (u okružnim komisijama), gde će se rasporediti na 11267 slobodnih mesta. U petak 27. i subotu 28. avgusta biće izvršen upis učenika u srednje škole – treći upisni krug, neposredno u školi.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još