• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Stojanović u bolesnoj borbi za vlast ugrozio život sudiji Labanu

Branimir Stojanović je jučerašnjom izjavom i napadom na sudiju Radomira Labana učinio nešto što je bez presedana u životu Srba na Kosovu, u pokušaju da se podeli srpski narod doveo je u opasnost Labana i njegovu porodicu, upozorio je danas u obraćanju medijima u Gračanici Goran Rakić, predsednik Srpske liste.

Rakić je ukazao i na jednoglasnu odluku Srpske liste da u Gračanici kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima bude Ljiljana Šubarić.

“Okupili smo se danas ovde, jer se juče desilo nešto jako opasno, nešto bez presedana u životu Srba na prostoru Kosova, nešto što prevazilazi partijsku borbu. Jedan Srbin, dojučerašnji naš član, napao je jedinog našeg člana u Ustavnom sudu Kosova. Čoveka koji je profesionalac i koji je kredibilan. Postavlja se pitanje zašto je to Bane Stojanović uradio. Koji je interes da taj čovek više ne bude sudija Ustavnog suda, srpski predstavnik. A znamo da je taj sud vratio 24 hektara zemljišta manastiru Visoki Dečani. Ovo mogu da razumem samo kao njegovu bolesnu, nezdravu borbu za vlast, njegov lični interes i ko zna čiji, a uskoro ćemo saznati čiji je to interes i ko stoji iza njega. Sudija Radomir Laban je sada dobio metu na čelu. Nacrtana mu je meta samom izjavom Branimira Stojanovića. Verujem da je sukob i lični. Ali ne samo da mu je nacrtana meta već mu je ovim potezom ugrožen i život“, rekao je Rakić.

On je naglasio da Stojanović odlično zna da se u Srpskoj listi sve odluke donose jednoglasno i uz konsultaciju s Beogradom.

“To je isto učinjeno i kada smo predložili kandidata za gradonačelnika Ljiljanu Šubarić. Mnogo puta smo bili podeljeni ali to nikada nije izašlo na dobro. Branimir Stojanović ne misli dobro srpskom narodu na Kosovu, ne misli dobro narodu u Gračanici. Sada kada se Albanci ujedinjuju on želi da podeli srpski narod. Stojanović nije pitao srpski narod, nikoga u Gračanici kada je imenovan za sekretara u ministarstvu u Vladi Srbije, ni kada je postavljen za predsednika privremenog organa u opštini Suva Reka. Sada odjednom on želi da pita srpski narod“, istakao je Rakić.

Predsednik Srpske liste upozorio je da neko pokušava da podeli srpski narod.

“Mnogo se razlikuje živeti na severu i ovde. Zato vas pozivam da se ne delite i da svima pokažemo koliko smo jedinstveni i koliko smo složni i koliko nam je važno da budemo ovde i da ostanemo. I koliko nam je u interesu da naša deca žive bolje. Ne bih da napadam Branimira Stojanovića, ali on je pominjanjem jedinog srpskog sudije zloupotrebio to što je rekao, ugrozio je njega i članove njegove porodice. Zato vas molim da ne nasedate na provokacije. Ostanite jedinstveni i ostanite složni“, poručio je Rakić.

Izvor: Kosovo onlajn

Comments

Pročitaj još