Preminule još 3 osobe, novih 1.484 slučajeva zaraze

U Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 1.484 osobe od testiranih 13.695 uzoraka. Od posledica zaraze preminule su još 3 osobe. Na respiratorima 26 pacijenata.

Koronavirus ne posustaje. Već nekoliko dana u Srbiji se beleži više od hiljadu novozaraženih pa stručnjaci upozoravaju da je četvrti talas u zaletu i da moramo da se pridržavamo preventivnih mera.

Uz mere, saglasni su, u odbrani od virusa najvažnija je vakcinacija.

Danas je počela vakcinacija trećom dozom vakcine. Moći će da je prime svi građani kojima je prošlo šest meseci od primanja druge doze.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za RTS da nema potrebe da se građani sami prijavljuju za vakcinaciju i da će dobiti poziv od e-Uprave.

Naglasio je da bi građani koji nisu primili prve dve doze to trebalo da učine kako se virusu ne bi omogućilo da opstane i da bi se izbegla katastrofa.

Medicinski deo Kriznog štaba tražio je konsultacije i sednicu, i trebalo bi da se uskoro održi, a na stolu se očekuju pitanja oko uvođenja novih mera i načina održavanja nove školske godine, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Kon je u razgovoru za Tanjug naglasio da će glavna tema na sednici biti rast brojki i kojim merama je moguće stati na put daljem porastu broja novozaraženih.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još