• Početna>
  • Vesti>

Arlov: Odbor i cela Republika Srpska neće prestati da pomažu Srbe na KiM

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je na adminstrativnom prelazu Brnjak četvoromesečne stipendije deci sa severa i juga Kosova i Metohije, koje u mesečnom iznosu od 100 evra obezbeđuje anonimni donator iz Republike Srpske.

Arlov je osim stipendija na administrativnom prelazu Brnjak uručio i 30 lopti za najmlađe fudbalere u Kosovskom Pomoravlju, kao poklon FS Republike Srpske.

“Zahvaljujem im se što su došli ovde na administrativnom prelazu Brnjak da im uručim pet stipendija za decu Kosova i Metohije. Stipendije daje humanista koji je za pet godina izdvojio 30 000 evra. Lopte su obezbedili FK Spartak, FK Ljubić, FK Laktaši, FK Mladost svi iz Banja Luke i okoline, a na inicijativu novinara Srne i Odbora za pomoć za pomoć Srbima na KiM”, rekao je predsednik Odbora Milorad Arlov.

Arlovu je savetovano da ne ulazi na područje KiM, jer su mu kosovske institucije pre godinu dana zabranile ulaz. Kako ističe on se samo bavi humanitarnim radom i njegovo prisustvo ne ugrožava nikoga.

“Žao mi je što više puta, ovde na administrativnom prelazu moram da uručujem stipendije i pomoć. Humanost mi na ovaj način neće prestati, čekaću da se ta zabrana skine i da ću, kako i do sada, normalno ući na Kosovo i Metohiju, do sada sam ulazio 134 puta, nisam nikoga ugrožavao. Ponosan sam na ono što sam radio ja, Odbor i cela Republika Srpska za naš narod na KiM”, rekao je Arlov.

Dvanaestočlana porodica Vuković izrazila je veliku zahvalnost Republici Srpskoj kao i Miloradu Arlovu na svoj pomoći koja im je pružena i ističu da im je veliko zadovoljstvo videti ovakvog humanitarca čije je srce bezgranično.

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov poručio je da će Republika Srpska uvek biti uz Srbe na KiM i da nikada neće prestati da pomaže bratski narod, ma koliko to nekome smetalo.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još