Vučić: Oni koji Prištinu ljuljaju u kolevci, nastaviće to da rade

Predsednik Aleksndar Vučić izjavio je danas da to što Priština i dalje ne vraća zemljište manastiru Visoki Dečani, što je dužna da uradi, govori i o snazi pritiska nekih drugih na prištinske vlasti.

“Ako su oni (u Prištini) spremni da na svako pitanje odgovore – mi to nećemo, jer smo nezadovoljni, a ne znam čime, onda je jasno da će oni koji ih ljuljaju u kolevci, koju su prerasli, nastaviti to da rade bez obzira koliko loših stvari budu videli”, rekao je Vučić na konstataciju novinara da istekao rok da Priština vrati 24 hektara manastiru Visoki Dečani, o čemu je odluku doneo tzv. kosovski ustavni sud, a što se nije desilo.

Vučić je rekao i da je napad na Nikolu Perića bio užasan, te da je jasno i nedvosmisleno bio motivisan mržnjom prema srpskom narodu.

Perić (23) iz novobrdskog sela Zebince, pre nekoliko dana je pretučen ispred svoje kuće dok je vraćao stoku sa ispaše, nanete su mu teške telesne povrede, i operisan je u bolnici u Gnjilanu, nakon čega je pušten kući.

“Naše je da pomažemo našem narodu, da se borimo koliko možemo, da poboljšavamo uslove, zato i postoji kosovski dodatak. Dajemo 50 odsto veću platu učiteljima na KiM, nego u centralnoj Srbiji”, rekao je Vučić.

Kako je istakao, to je ono što država može, jer više od toga nije ni realno, ni moguće.

“Lagao bih kada bih rekao da mi možemo da bez efektivne vlasti na KiM, pružimo mnogo više od onog što činimo danas. I mislim da oni to razumeju. Nastavićemo to da radimo, a verujem da daljim, ubrzanim napretkom zemlje možemo još više da uradimo”, rekao je Vučić.

Vučić: Brine nas jačanje kosovskih bezbednosnih snaga

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Sadu da ono što Srbiju brine jeste jačanje kosovskih bezbednosnih snaga.

Predsednik je odgovarajući na pitanje T a n j u g a  jesu li najavljene vežbe NATO na Kosovu i Metohiji zaista samo rutinska stvar ili prilog očuvanju bezbednosti u pokrajini, ili one imaju i političku konotaciju i poruke, rekao da je na KiM samo NATO, nakon povlačenja ruskih snaga 2000-te.

Istakao je da Srbija ima veoma korektne odnose sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom i nada se, kaže, da ćemo takav odnos moći da zadržimo po svim pitanjima.

“Nemamo mi tu šta, NATO je tamo pa tamo. Nas samo brine jačanje kosovskih bezbednosnih snaga”, naveo je Vučić.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments