• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista predala kandidaturu za gradonačelnike u 11 opština; šest novih kandidata najavio Rakić

Predstavnici Srpske liste, predvođeni predsednikom Goranom Rakićem, predali su Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini spisak kandidata za predsednike 11 opština na Kosovu i odbornike u 22 opštine.

Među kandidatima na severu Kosova su sadašnji gradonačelnici u tri opštine, i to Milan Radojević za Severnu Mitrovicu, Zoran Todić za Leposavić i Srđan Vulović za Zubin Potok.

Novina je da će kandidat za gradonačelnika Zvečana biti nekadašnji dugogodišnji predsednik ove opštine Dragiša Milović, koji je na i na izborima 2017. bio kandidat ispred kako je tada naveo “široke građanske koalicije”, ali je izgubio od kandidata Srpske liste Vučine Jankovića.

Kandidat za Opštinu Obilić je Goran Dančetović, Novo Brdo Saša Milošević, Gračanicu Ljiljana Šubarić, Ranilug Katarina Ristić Ilić , Klokot Božidar Dejanović, Štrpce Dalibor Jevtić, Parteš Dragan Petković.

U opštinama Ranilug, Gračanica, Štrpce, Novo Brdo i Obilić su novi kandidati za gradonačelnike, u odnosu na aktuelne.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je, da na lokalnim izborima 17. oktobra nastupaju sa šest novih kandidata za gradonačelnike.

“Sa novim ljudima i novom energijom želimo da nastavimo borbu za bolji život naših građana, bez obzira na prepreke koje su pred nama. Najava albanskih partija da ujedinjeni idu protiv Srpske liste treba da bude jasan signal svim našim građanima da nema mesta opuštanju, da je svaki glas od izuzetnog značaja kako bismo nastavili borbu za naš narod”, rekao je Rakić.

Srpska lista ima više od 400 kandidata za odbornike skupštine u 22 opštine. Predstavnici Srpske naći će se na glasačkim listićima za odbornike u Gnjilanu, Istoku, Kamenici, Klini, Kosovom Polju, Lipljanu, Orahovcu, Peći, Prištini, Vučitrnu i Srbici.

Lokalni izbori na Kosovu raspisani su za 17. oktobar.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kosovo online

Comments

Pročitaj još