Hadžiu: Vlada kriva za netrpeljivost sa Albanijom

Poslanik Demokratske partije Kosova, Bekim Hadžiu, optužio je danas vladu Aljbina Kurtija i Samoopredljenje promovisanje rasprave “o neprijateljstvu i odnosu Kosovo-Albanija” radi se sa ciljem “da se prikriju skandali i neuspesi u upravljanju”.

„Žalosno je u kojoj se meri danas vodi debata o neprijateljstvu i odnosu Kosova i Albanije koju su izazvali oni koji su na vlast došli radi nacionalnog jedinstva. Podsticanje na takvu debatu vlada Kurti namerno radi da prikrije skandale i neuspehe u upravljanju, u procesu vakcinacije, u pružanju podrške zdravstvenim radnicima, policajcima, nastavnicima i vatrogascima.” izjavio je Hadžiu za KTV, a prenela Koha.

Proteklih dana, podseća Koha, vodila se opsežna debata, uglavnom na društvenim mrežama o odnosima Kosova i Albanije, što je u velikoj meri podstaknuto pozivom koji je Festival piva na Korči uputio pevaču, koji je bio muzički simbol bivše Jugoslavije, Goranu Bregoviću.

“To nije bilo dobro prihvaćeno na Kosovu. Debati o odnosu Kosova i Albanije prethodilo je ozvaničeenje “Otvorenog Balkana”, kao zajedničke inicijative Albanije sa Srbijom i Severnom Makedonijom, čiji deo odbija da bude Kosovo”, navodi Koha uz konstataciju da je nakon mnogo kritika pratilaca na društvenim mrežama, premijer Albanije Edi Rama štro ogovorio kosovskom rukovodstvu.

Izvor: Tanjug

Foto: Ljajmi

Comments

Pročitaj još