• Početna>
  • Vesti>

Zebnja među Srbima u Zebincu: U velikom smo strahu, ne znamo kako ćemo dalje

Dan nakon napada na Nikolu Perića iz Zebinca, koga su pretukle za sada još uvek nepoznate osobe, žitelji tog sela pored Novog Brda su u strahu i neverici zbog incidenta koji bi, kako kažu, mogao da naruši dobre odnose Srba i Albanaca.

“Ovo je nazapamćeno, narod je uplašen. Od ranog jutra dolaze ljudi da pitaju šta se desilo. Da li imaju neku nameru da nase isele ili je nešto drugo u pitanju. Svi smo potreseni”, kazala je strina pretučenog mladića Živanka Perić.

Milan Živković, koji je zajedno sa Nikolom čuvao na livadi stoku, kaže da su primetili da ih prati auto crne boje. Kada su krenuli kući i razdvojili se, dogodio se incident.

“Dok smo čuvali stoku u mestu zvanom Bara, crni auto nas je pratio. Mi smo primetili da nas prate. Vozili su sporo i zaustavili se. Pao je mrak, mi smo krenuli da vraćamo stoku sa ispaše i odvojili se. Kada je Nikola stigao do puta auto je stao. Napali su ga i tukli. Zvao sam odmah pomoć, ali me niko nije čuo. U velikom smo strahu, kako ćemo dalje ne znam”, kazao je Živković.

Brat od strica napadnutog momka, Dalibor Perić, često je sa Nikolom izvodio stoku na ispašu. Kaže da do juče nisu nikada imali problema.

“Godinama ja u brat čuvamo stoku. Niko nas nije dirao i ne znam šta je razlog napada”, kazao je Dalibor.

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović osudio je napad na Nikolu Perića i pozvao nadležne organe da pronađu napadače.

“Motivi napada mogu da bude različite prirode, ali pošto je veliki broj tih incidenata na celom Kosovu, mislim da poruka nije pozitivna iako se maksimalno  trudimo da suživot bude zajednički da gradimo zajedničku budućnost na ovim prostorima”, kazao je Ivanović.

Podsetimo, nepoznata lica su juče u večernjim satima napala Nikolu Periću dok je vraćao stoku sa ispaše. Perić je u napadu zadobio povrede u predelu glave i nalazi se na lečenju u Zdravstvenom centru Gnjilane.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još