• Početna>
  • Vesti>

TO Gračanice 28. avgusta organizuje manifestaciju “Gračaničko prelo”

Turistička ogranizacija Gračanice ove godine prvi put organizuje manifestaciju „Gračaničko prelo“, koja će biti održana 28. avgusta, izjavila je, gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica, direktorica Sandra Đokić.

„Na ovoj manifestaciji predstavićemo turističku ponudu naše opštine, kao i lokalne proizvođače hrane, rakije, vina i meda. Biće izloženi i suveniri Gračanice a cilj je da predstavimo našu kulturu i tradiciju koja nas je svih ovih godina očuvala i da na jednom mestu predstavimo našu materijalnu i nematreijalnu baštinu“, rekla je direktorica Turističke organizacije Gračanice Sandra Đokić i dodala da će pored izložbe, koja je prodajnog karaktera, biti održan i kulturno-umetnički program.

Ona je istakla da je TOG uputila pozive i drugim turističkim organizacijama da na štandovima predstave svoje turističke potencijale. Manifestacija će biti održana na platou ispred opštine Gračanica.

Rad turističke organizacije Gračanice tokom meseci trajanja pandemije korona virusa usmeren je na digitalizaciju promotivnog materijala i promociju turističkih potencijala Gračanice na društvenim mrežama, rekla je Đokić.

Ona je gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica istakla da su tokom prethodne godine aktivnosti Turističke organizacije bile prilagođene trenutnoj situaciji.

„S obzirom na to da smo imali zabrane kretanja i okupljanja ljudi, a svi znamo da bi turistička organizacija normalno funkcionisala potrebno je fizičko prisustvo ljudi, mi smo rad usmerili na samu promociju naše Gračanice kako bi zadržali onu vidljivost koju je Gračanica kao turistička destinacija imala proteklih godina. Radili smo na novoj edukaciji razvoja ruralnog turizma i potencijala koji još uvek nisu iskorišćeni u našoj opštini“, istakla je Đokić.

Poslednjih meseci bila je povoljnija epidemiološka situacija,  s toga su i organizovane turističke posete opštini Gračanica, a po rečima Đokićeve biće organizovanih poseta sve dok epidemiološka situacija to dozvoljava.

Pored navedenih aktivnosti, TOG je nedavno organizovala posetu učenika dvoru Karađorđevića i znamenitostima naše prestonice, a u cilju promocije zaštite životne sredine u saradnji sa JKP „Ekologija“ raspisala je i konkurs za najlepše dvorište u Gračanici.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još