• Početna>
  • Vesti>

Leposavić: Predstavnici menandžmenta i Jedinstvenog sindikata “Trepča” posetili rudnik Belo Brdo

U pogonu Rudnici i flotacija “Trepča Kopaonik” radi oko 780  mahom rudara, predstavnici rukovodstva i Jedinstvenog sindikata Trepče posetili su Belo Brdo i zaposlenima čestitali praznik. Centralna proslava i uručivanje nagrada i priznanja biće organizovana u Zvečanu.

Predstavnici menandžmenta i Jedinstvenog sindikata “Trepča” posetili su radnike rudnika  Belo Brdo i čestitali im praznik.

Zamenik generalnog direktora „Trepče“ Stevan Božović pozdravio je rudare.

“Poštovani rudari, Srećno! Vama i vašim najmilijim želim puno zdravlja, sreće i da budete zadovoljni. Trepčino rukovodstvo ponosno je na vas, na vaš rad, na vaše zalaganje. Zahvaljujući vama mi ostvarujemo dobre finansijske i poslovne rezultate”, rekao je Božović.

Direktor rudnika Belo Brdo Ljubiša Danilović ističe da se plan proizvodnje ostvaruje i da se plate rudarima isplaćuju na vreme. I on je rudarima čestitao praznik uz želju da u rudniku zarade penzije.

“U ovom rudniku je rad otežan, uslovi su dosta loši, ali su rudari zadovoljni. Na severu Kosova i Metohije ovi rudnici su stub opstanka i ostanka na svom ognjištu”,kazao je Danilović.

Uslovi rada u ovom rudniku su modernizovani, ali nisu adekvatni jer se radi pod zemljom. Sindikat se trudi da obezbedi sve neophodno za očuvanje zdravlja zaposlenih.

“Čast mi je da svim rudarima čestitam njihov praznik sa željom da nastavimo u ovom trendu rada i poslovanja. I pored teških uslova u poslednje vreme zaposleno je dosta mladih rudara”, rekao je predsednik Jedinstvenog sindikata rudnika Belo Brdo Savko Tomić.

U pogonu Rudnici i flotacija “Trepča” Leposavić trenutno radi oko 780 zaposlenih.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još