• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Nećemo dobiti priznanje za srpske žrtve, ali “Oluje” više biti neće, to je zavet koji smo dali

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć u Busijama da ne treba očekivati priznanje sveta za srpske žrtve, a onima koji u regionu pokušavaju da prekrajaju istoriju da ćemo čuvati svoju zemlju i narod, da neće više biti „Oluje“ i „Bljeska“ i da je to zavet koji smo dali i koji čuvamo.

“Nikada nećemo dobiti priznanje sveta za naše žrtve, niko neće zaplakati za srpskom decom. Ni za srpskim dečakom u koloni koja je ubijana na Petrovačkoj cesti. Nikada neće reći da je nad vama u Jasenovcu počinjen zločin“, naglasio je on obraćajući se prisutnima, posebno apstrofirajući i preživele Jasenovca.

Kazao je da ne treba to uzalud očekivati od bilo koga.

“Nikada neće reći da su Srbi stradali. Postoji jedna istina za njih, a to je Srbi štrče, da su neposlušni, nepokolebivi i nepokorni, i da im nisu takvi potrebni. Ti koji štrče ne smeju da ostanu. Nikada ne računajte da ćemo dobiti izvinjenje ili da se neko pokaje za zločine nad Srbima“, istakao je Vučić.

Rekao je da delom to i razume imajući u vidu i kako smo se sami odnosili prema žrtvama, neretko se izvinjavali što su drugi činili zločine nad nama.

“Ponosan sam što je Srbija stasala, što ima novu generaciju koja hoće ponosno da drži svoju srpsku glavu, da govori o zločinu nad svojim narodom, ukaže na zločin drugih, ali i da se ne izvinjava za zločine nad nama“, dodao je on.

Vučić je istakao da, dok je god predsednik Srbije, neće da se izvinjava onima koji su ubijali desetine i stotine hiljada Srba.

“Hoću da razgovaram sa njima o miru, ali neću da gazim po ubijenim Srbima, po Krajišnicima koji su krivi samo što su Srbi. Neću da dozvolim bilo kome u Srbiji da gazi one koji su štitili srpsko ime i prezime“, kazao je on.

Vučić je ukazao da nikada kao danas nije se prekrajala istorija.

“Oni koji su izazvali Drugi svetski rat, koji su ubijali stotine hiljada ljudi u regionu nam drže pridike kako smo agresori i genocidni. Odlaze u nacističke postojbine šaljući poruke slobode. Mislite li da možete da nas uplašite, a pri svemu tome od nas ne čujete nijednu ružnu reč, nijednu pretnju. Ništa loše ne želimo nikome, jedino što vam kažemo je čuvaćemo svoju zemlju i svoj narod, neće više biti „Oluje“ i „Bljeska“ i to je zavet koji smo dali i koji čuvamo“, rekao je on.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je iz godine u godinu sve više Srba koji dolaze na ovo sećanje na žrtve, sve više ponosnih na svoju zemlju i srpski rod.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još