• Početna>
  • Vesti>

Kontinuirana podrška Kancelarije za KiM mališanima, učenicima i studentima sa KiM

U cilju unapređenja kvaliteta života naše dece sa prostora Kosova i Metohije, Kancelarija za KiM je od početka ove godine za njih organizovala više edukativnih putovanja i ekskurzija.

Ukupno 360-oro dece, pre svega školskog uzrasta iz socijalno-ugroženih porodica ili mladih sportskih talenata boravilo je na moru, planini ili sportskim kampovima uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dve stotine mališana podeljenih u dve grupe boravilo je krajem maja i početkom juna na Tari, potom je u junu uz pomoć Kancelarije za KiM i humanitarnih organizacija organizovano i sedmodnevno letovanje u junu u Sutomoru za osamdesetoro dece uzrasta od 12 do 15 godina, od kojih je većina njih prvi put videla more.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju podržala je i naše mlade sportske nade iz južne pokrajine koji su imali prilike da borave na dva sportska kampa u centralnoj Srbiji. Dvadesetoro dece boravilo je u Ivanjici tokom jula meseca u okviru Košarkaškog kampa gde su imali priliku da treniraju sa vrsnim trenerima, dok je na sportskom kampu „Srbija te zove 2021“ koji je organizovan u Beogradu od 21. do 31. jula učestvovalo i 60 sportskih mladih talenata sa KiM.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov ističe da će se ovakve aktivnosti nastaviti i u budućnosti.

“Za septembar planiramo još jedno letovanje za 100 studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji potiču iz socijalno-ugroženih porodica i ističu se po uspehu. Kancelarija za KiM se uvek trudi da pomogne i da olakša život našem narodu na Kosovu i Metohiji, a posebno nam je važno da našoj deci ulepšamo svakodnevicu i stvorimo uslove za bolji život jer su to budući čuvari naših ognjišta na Kosmetu. Njihovi osmesi za nas su dodatna motivacija” izjavila je Miladinov.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još