• Početna>
  • Vesti>

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM u poseti Štrpcu

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastukturne projekte, Jelena Stojković, u pratnji predstavnika privremenog organa opštine Štrpce, obišla je nekoliko lokacija u mestima Vrbeštica i Štrpce gde su planirani infrastrukturni projekti koji su od velikog značaja za stanovnike ovih mesta.

Prilikom posete, Jelena Stojković je izjavila da je izuzetno važno da se sagleda situacija na terenu kako bi se direktno upoznali s problemima  s kojima se meštani suočavaju i proverilo koji se projekti mogu realizovati, a koji bi doprineli razvoju opštine.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Republika Srbija pomažu i opštini Štrpce i svim ostalim opštinama na Kosovu i Metohiji planski, mi pravimo planove na godišnjem nivou i zato smo danas ovde da razmotrimo projekte i da vidimo na koji način možemo još da pomognemo ovoj opštini“, rekla je Stojkovićeva.

Ona je dodala da će svi projekti biti razmotreni, a zatim će uslediti realizacija svih onih koji su naznačeni kao prioritetni.

Predstavnici privremenog organa opštine Štrpce su izrazili zahvalnost Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Vladi Srbije na svim ulaganjima koja su do sada realizovana u ovoj opštini.

„Ova poseta nam jako znači zato što je država Srbija i Kancelarija za KIM pokazala da je sa svojim narodom, oni su danas tu da obiđu sve projekte koje su bitni za stanovnike opštine Štrpce i nadamo se realizaciji onih najvažnijih projekata za ovu godinu“, izjavio je Živče Šarkočević.

Jedna od poslednjih investicija Kancelarije za Kosovo i Metohiji u opštini Štrpce je izgradnja i opremanje vrtića u selu Jažince, koji je u aprilu ove godine posetio direktor Kancelarije za KIM, Petar Petković.

Izvor i foto: TV Most

Comments

Pročitaj još