Hilandarska penzija srpskim majkama sa Кosova

Iguman Hilandara arhimandrit Metodije uručio je novčanu pomoć Petri Кostić i Slobodanki Кostić iz Suve Reke sa Кosova, koju će doživotno, jednom godišnje primati od Svetog manastira Hilandara.

“Na prijemu u Zadužbini Hilandara u Beogradu, iguman Metodije je saslušao potresne životne ispovesti dve majke, sada starice, o stradanju koje je zadesilo njihove porodice. One su jedini živi svedoci zločina koje su počinili pripadnici OVК, kada su Petri Кostić ubijena dva sina, ukupno četrnaest članova porodice, dok su Slobodanki Кrstić ubijena dva sina i sestrić u jednom danu. Sada žive kao raseljena lica u Srbiji, bez svojih najmilijih i bez mogućnosti da se vrate svojim domovima”, navodi se u saopštenju Zadužbine Svetog manastira Hilandara, objavljenom na Fejsbuku.

Dodaje se da je iguman Metodije je blagoslovio majke i darovao ih ikonama Trojeručice maslinovim uljem iz Hilandara.

Preneo im je da se celo bratstvo srpskog manastira Hilandara moli za njih i za duše upokojenih članova njihovih porodica.

“Uručivanje finansijske pomoći i susret sa hilandarskim igumanom je kruna dosadašnje brige Hilandara o stradalima sa Кosova i Metohije, koje su, naročito tokom velikih praznika Vaskrsa i Božića, posećivali manastirski predstavnici”, ističe se u saopštenju.

Prijemu kod hilandarskog igumana Metodija prisustvovao je i Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Кosovu i Metohiji, čiji su članovi Petra Кrstić i Slobodanka Кostić.

Akciju pomoći srpskim majkama je organizovao koordinator za dobrotvorni rad Manastira Hilandara, Miloš Stojković.

Izvor Kosovo Online

Comments