• Početna>
  • Vesti>

Leposavić: Todić uručio poklone najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić danas je upriličio prijem za najbolje učenike iz osnovnih i srednjih škola, nosioce Vukovih diploma i đake generacije i uručio im knjige i tablet računare.

Todić je ovom prilikom čestitao nagrađenim učenicima na velikom uspehu koji su postigli, poželevši im da i u nastavku školovanja nastave sa puno uspeha kao i do sada.

“Danas je predivan događaj u našoj opštini, priredili smo prijem za naše najbolje učenike. Svesni smo da nije ni malo lako u kontinuitetu biti učenik sa svim peticama. Svesni smo koliko treba rada i truda da bi taj kontinuitet trajao. Mi to prepoznajemo, a ovim skromnim poklonima i prijemom želimo da im se zahvalimo i da čestitamo na postignutom uspehu. Sve čestitke i roditeljima ovih đaka kao i prosvetnim radnicima koji su bili uz ovu decu i radili sa njima. Opština je tu da podrži i pomogne, da obezbedi što kvalitetnije uslove za sticanje i unapređenje  znanja, kako bi ova deca jednog dana bila stub razvoja i napredka ne samo lokalne saouprave, već i naše države. Oni su naša budućnost”, rekao je Todić.

On je dodao da će se lokalna samouprava uz pomoć i podršku države Srbije, potruditi  da stvori i obezbedi povoljniji ambijent i radna mesta  kako bi se naši mladi ljudi koji su zarad obrazovanja otišli u druge gradove širom Srbije, vratili u mesto odakle su im koreni.

Nagrađeni učenici irazili su zahvalnost predsedniku opštine na uručenim poklonima i istakli da će su truditi da u nastavku školovanja opravdaju epitet najboljih učenika.

“Velika mi je čast što sam postala nosioc Vukove diplome. Takođe, čast mi je što sam bila učenik Srednje škole ‘Nikola Tesla’ sa tolikom podrškom od profesora, roditelja i našeg direktora škole. Velika mi je čast što sam prisustvovala danas ovde na dodedi nagrada”, rekla je učenica Emilija Miladinović .

Zadovoljstvo nije krila ni najbolja učenica Osnovne škole ‘Leposavić’ Milica Simić.

“Završila sam kao đak generacije i to mi je velika čast. Danas na dodeli nagrada bilo nas je puno i ova nagrada mi mnogo znači. Zhavaljujem se još jednom predsedniku opštine na ovim poklonima koji će biti dodatni podstrek u nastavku školovanja”, rekla je Milica Simić.

Direktorka OŠ “Leposavić” Silvana Magovčević istakla je da je ponosna na svoje učenike što su i uprkos pandemiji i ograničenjima uspeli da ostvare ovakve rezultate.

“Velika je čast što imamo ovoliki broj nosica Vukovih diploma koji su svojim trudom i zalaganjem, svojim rezultatima i uspesima na takmičenjima pokazali da stvarno zaslužuju ovu nagradu”, rekla je Magovčević.

Današnjem prijemu prisustvovao je i dekan Učiteljskog fakulteta u Prizrenu sa Privremenim sedištem u Leposaviću prof. dr Radomir Arsić, koji je takođe čestitao učenicima na postignutom uspehu, rekavši da i budućem periodu nastave sa radom i obrazovanjem, a za najbolje će uvek imati mesta što se zaposlenja tiče.

Nagrade je danas primilo trideset učenika tri osnovne i dve srednje škole, od tog broja njih pet su đaci generacije.

Izvor: Kosovo Onlajn

Comments

Pročitaj još