Memlji Krasnići izabran za predsednika DPK

Memlji Krasnići izabran je za predsednika Demokratske partije Kosova, na današnjoj izbornoj konvenciji te stranke, prenosi Koha.

Krasnići, koje je bio i jedini kandidat za tu funkciju, vodiće stranku u naredne dve godine.

U glasanju učestvovalo je 476 delegata, a Krasnići je dobio 468 glasova, njih sedam je bilo protiv, a jedan delegat uzdržan.

Krasnići rođen je u Kosovskoj Mitrovici 25. januara 1980. godine. Završio je studije političkih nauka i javne uprave na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini. Magistrirao imeđunarodne odnose na Londonskoj školi za ekonomiju i političke nauke.

Radio je kao novinar 1999. i 2000. godine, za američku novinsku agenciju Asošijeted pres, a od 2002. bio je direktor za odnose s javnošću u Kosovskom telemedicinskom centru.

Dugo godina se bavi muzikom i radio je na raznim muzičkim projektima, uglavnom kao autor pesama i kao član grupe “Ritam ulice”.

Od 2004. godine aktivno je uključen u rad DPK, u početku rukovodeći Centrom za političke studije, koji je funkcionisao pri kabinetu tadašnjeg predsednika stranke Hašima Thačija.

Od 2007. bio je poslanik u Skupštini Kosova i član Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu, omladinu i sport. U oktobru 2008. imenovan je za političkog savetnika premijera i portparola vlade.

Novi poslanički mandat dobo je na parlamentarnim izborima 2010. godine, dok je u februaru 2011. imenovan za ministra kulture, omladine i sporta.

U februaru 2013. godine Krasnići je izabran za potpredsednika DPK za organizaciona i omladinska pitanja.

Krasnići živi u Prištini, oženjen je i ima troje dece.

Izvor: Kosovo online / Koha

Comments

Pročitaj još