• Početna>
  • Vesti>

Policija u Đakovici zaplenila blindirana vrata koje je Kancelarija za KiM obezbedila za Dragicu Gašić

Kosovska policija u Đakovici onemogućila je danas radnike da izvrše zamenu ulaznih vrata na stanu povratnice Dragice Gašić. Kako je potvrđeno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, blindirana vrata koje je Kancelarija za KiM obezbedila kako bi se Dragica, jedini povratnik u Đakovici osećala sigurnije nakon višestrukih pretnji i maltretiranja, su čak zaplenjena.

“Nakon višednevnog otvorenog maltretiranja i direktnih pretnji upućenih Dragici Gašić, našoj jedinoj povratnici u Đakovici, ona se sada suočava sa novom vrstom pritisaka i problema” saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković..

“Iako smo odmah obezbedili nova blindirana vrata za njen stan i majstora koji treba da izvrši zamenu, lokalna policija danas prvo nije dozvolila da se dotrajala i ulupana ulazna vrata na Dragičinom stanu zamene, nego su joj tražili dozvolu opštine za montažu. Nakon što je Dragica popunila zahtev u opštini, lokalni inspektori rada potom su došli i zaplenili Dragičina nova vrata?! Sada traže da se pre montaže vrata, opštini dostave dokazi o nekakvom atestu kao i dokazi proizvođa o uplaćenim porezima, uz brojna druga dokumenta” navodi se u saopštenju.

Petković je ovakvo postupanje policije i opštinskih struktura nazvao skandalom i direktnom torturom.

“Ovo je nezapamćeni skandal i direktna tortura, kao i nova, najotvorenija vrsta pritiska da se Dragica otera sa svog kućnog praga, jer je svima i u Prištini i u Đakovici dobro poznato da je Dragičina namera bila da zameni stara vrata kako bi se osećala sigurnije i kako bi koliko toliko na miru mogla da prespava u svom stanu” izjavio je Petković.

Petković ističe da u ovakvim okolnostima nema smisla pričati o bilo kakvom povratku.

“O kakvom mi povratku i suživotu možemo uopšte i da razgovaramo, kada Priština ne dozvoljava ni bazične uslove za život našim povratnicima i obračunava se s vratima?” upitao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je na kraju istakao da neće odustati od namere da se Dragici obezbede normalni uslovi za život.

“Mi ćemo svim raspoloživim kanalima nastaviti da insistiramo da prekinu pritisci i napadi na nju i da joj se garantuje bezbednost i normalan život, a prvi korak u tome svakako je da joj stvorimo pristojne uslove za život u stanu u koji se vratila posle 22 godine i od toga nećemo odustati.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još