Uhapšeni mladić iz Podgorice saslušan

Risto Jovanović iz Podgorice saslušan je u Osnovnom tužilaštvu u Prištini u svojstvu osumnjičenog za navodno krivično delo “izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrepeljivosti”.

Ristu Jovanoviću je prethodno određeno policijsko zadržavanje  od 48 sati.

Jovanovićev branilac Jovana Filipović prenela je RTS-u da je ročište povodom ovog slučaja zakazano za sutra u 10 časova u Osnovnom sudu u Prištini.

“S obzirom na to da do danas tužilac nije podneo zahtev za produženje pritvora, nadamo se da će mu sudija dozvoliti da se brani sa slobode”, navela je Filipovićeva.

Filipovićeva je danas obišla uhapšenog Jovanovića. Navela je da on ima nekoliko modrica na rukama, nastalih tokom hapšenja i da joj je kazao da se prema njemu u pritvoru ophode korektno. 

Jovanovića je, prema rečima očevidaca, a to je dokumentovano i video-snimcima, uhapsila specijalna policija jer je pokušao da ukaže na bespotreban policijski pretres torbe monahinje koja je izlazila iz dvorišta memorijalnog kompleksa na Gazimestanu.

Vezano za isti slučaj, mediji navode da je suspendovan srpski policajac koji je pokušao da spreči hapšenje Jovanovića na Gazimestanu.  

Izvor i foto: RTS

Comments

Pročitaj još