• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa ambasadorkom Švedske na Kosovu: Poslednja dešavanja u Đakovici loša poruka raseljenima

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorkom Švedske na Kosovu Karin Hernmark sa kojom je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u povratničkim sredinama i političkoj situaciji na Kosovu.

Izneo je posebnu zabrinutost povodom poslednjih dešavanja u Đakovici i zahteva za ponovnim proterivanjem jedine povratnice u ovom gradu, Dragice Gašić.

Rakić je istakao da su poslednja dešavanja u Đakovici loša poruka svim raseljenima i kazao da predstavnici međunarodnih institucija i organizacija na Kosovu moraju hitno da se uključe u rešavanje ovog problema. Zamolio je da u okviru svojih mogućnosti pomogne u prevazilaženju veoma teške situacije.

Tokom sastanka je poručeno da Švedska treba da posluži kao primer kada je u pitanju zaštita ljudskih prava i da se institucije na Kosovu moraju više i iskrenije zalagati za unapređenje procesa povratka.

Rakić je ambasadorki Hernmark zahvalio na konstruktivnom razgovoru i izrazio uverenje da će saradnja Ministarstva za zajednice i povratak i Ambasade Švedske na Kosovu i u budućnosti biti na zavidnom nivou.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još