• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Peticija u Đakovici govori o atmosferi na KiM i o tome šta Srbi na KiM mogu da očekuju

Aleksandar Vučić izjavio je da peticija 11 nevladinih organiyacija opštine Đakovica da se Srpkinja, koja se vratila u Đakovicu iseli što pre, govori o atmosferi na Kosmetu i o tome šta Srbi na Kosovu i Metohiji mogu da očekuju.

Na pitanje novinara TV Most u vezi sa tom peticijom, da li je uopšte moguć povratak Srba na KiM, Vučić je rekao da Albanci Đakovicu smatraju “zabranjenim gradom” zbog zločina koji su počinjeni, a da istovremeno nisu ni spomenuli porodicu Šutaković, niti se makar izvinili za troje dece i njihove roditelje koje su pobili, dok Srbima ne dozvoljavaju više ni na groblje da odu.

“To nije velika novost, a problem je što i tamošnje civilno društvo, kao i politika, svi zajedno sa njihovim stranim mentorima, dišu istim plućima, na isti način i to je suština našeg problema”, rekao je Vučić.

Zato je, istakao je Vučić, na nama da pokušamo da menjamo sliku u svetu i da se izborimo za poštovanje prava srpskog naroda.

“Hoće li se još neko vratiti u Đakovicu? Neće, ali ovo govori o atmosferi i o tome šta Srbi mogu da očekuju na Kosovu i Metohiji”, ukazao je Vučić i dodao da je posao Beograda da nastavi da se bori.

“I baš zato danas, na Vidovdan, naša odlučnost i rešenost da se borimo, da čuvamo zdravu pamet, da se borimo racionalno, mora da prevlada u budućnosti, da bismo imali mnogo dece u Kruševcu, Kosovskoj Mitrovici, Šilovu, Ranilugu, svuda na KiM”, rekao je Vučić.

Izvor: TV Most

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još