• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Nedopustivo da se nekome zabranjuje pravo na život

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić, ocenio je peticiju 11 nevladinih organizacija iz Đakovice, za ponovnim proterivanjem Dragice Gašić, koja se u ovaj grad vratila pre 20 dana, a koja će, kako se navodi, po pisanju medija u ponedeljak biti predata kosovskoj vladi, kao direktan udar na proces povratka i istakao da je sada kristalno jasno zašto je Đakovica i dalje zabranjeni grad za povratak većeg broja raseljenih.

”Ovo nije način rešavanja problema iz prošlosti. Dragica Gašić se vratila u želji da nastavi život u gradu u kome je živela pre raseljenja 1999. godine i to joj se pravo ni na koji način ne sme uskratiti. Ovakve poruke, nama koji iskreno radimo na procesu povratka i želimo da negativan trend promenimo, ne samo da otežavaju posao koji radimo, već šalju jasnu poruku i svima onima koji o povratku razmišljaju da nisu dobrodošli i da i ako se na taj korak odluče, imaće probleme”, kazao je Rakić.

Rakić je predstavnike međunarodnih organizacija i institucija da pomognu u rešavanju ovakvih problema jer je, kako Rakić navodi, nedopustivo da se nekom zabranjuje osnovno pravo, a to je pravo na život u mestu gde je nekada živeo.

”Ministarstvo za zajednice i povratak i ja lično ću se uvek zalagati da svima koji iskreno žele da se vrate, to i omogućimo. Ovakve poruke ćemo shvatati kao još jedan u nizu kamena spoticanja u poslu koji radimo ali i sada poručujem da nas to neće zaustaviti u nameri da povratnika bude više” zaključio je Rakić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još