• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić osudio sprečavanje planinara da se popnu na vrh Šar planine

Zabrana penjanja planinarima koji su došli iz svih krajeva Srbije, na najviši vrh Šar planine Ljuboten je čin za svaku osudu i ja se kao gradonačelnik Opštine Štrpce, koja je primer multietničnosti i suživota na Kosovu najoštrije protivim jednoj ovakvoj odluci, ma od koga ona dolazila, kazao je gradonačelnik Opštine Štrpce Bratislav Nikolić, povodom jutrošnjeg događaja.

”Uspon na vrh Ljuboten na Šar planini je tredicionalan događaj koji se organizuje svake godine. Iz godine u godinu je sve više planinara koji učestvuju i penjanju. Nejasno je kako i zbog čega se baš sada zabranjuje nešto što apsolutno ni u kakvom smislu ne može da naškodi nikome, već može samo da doprinese da Šar planina i opština Štrpce budu mesta na kojima se promoviše sport, lepi događaji i nešto što treba da bude korisno za čitavo Kosovo a ne samo za našu opštinu. Ako ima bilo kakvih problema da se svima onima koji su došli da osete čari penjanja na Šar planini, omogući da to i ostvare, možemo da ih rešimo zajedno jer ovo nije način na koji može bilo šta dobro da se postigne”, rekao je gradonačelnik Nikolić.

Apelovao je na sve koji mogu da pomognu u rešavanju problema to i učine, kako bi se namera onih koji su došli da uživaju u priorodi i čarima koje ova planina pruža to i omogućilo.

”Molim i predstavnike Međunarodne zajednice da se aktivno uključe i pomognu u rešavanju problema, jer je Šar planina i opština Štrpce bila mesto dobrodošlice svima onima koji je zajedno sa nama čine lepšom.”, zaključio je gradonačelnik Nikolić.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još