Arno Gujon: Još četiri poljoprivredna projekta na KiM

U srpskim sredinama na Kosovu i MEtohiji biće pokrenuta još četiri projekta u oblasti poljoprivrede, vrednosti 133.000 evram najavio je na svojoj Fejsbuk stranici Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i osnivač humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” .

„Uskoro pokrećemo u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom četiri nova poljoprivredna projekta u enklavama na Kosovu i Metohiji. U kupovinu i postavljanje novih staklenika, izgradnju pogona za proizvodnju voćnih sokova i proširenje kapaciteta postojećih farmi humanitarna organizacija ’Solidarnost za Kosovo’ uložiće 133 000 evra“, napisao je Gujon.

Gujon je podsetio da je od otvaranja prve farme u Novom Brdu 2013. godine humanitarna organizacija finansirala preko deset takvih projekata koji i danas čine čvrst i funkcionalan proizvodni lanac koji obezbeđuje samoodrživost Narodnih kuhinja i omogućava ljudima da žive od svog rada.

„Veoma sam srećan i ponosan što smo ove godine uspeli da skupimo dovoljno donacija ne samo za jedan, već za četiri značajna projekta za svakodnevni život naših ljudi sa Kosova i Metohije“, dodao je Gujon.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Fejsbuk stranica Arno Gujon

Comments

Pročitaj još