• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Srpski narod južno od Ibra nalazi se pod konstantnom represijom albanskih izgrednika

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade RS saopštila je da se nastavljaju napadi na srpski narod koji živi na teritoriji Kosova i Metohije južno od Ibra.

“Tokom jučerašnjeg dana opljačkana je porodična kuća Staniše Stanojevića, u srpskom selu Babin Most, u opštini Obilić, koje je nažalost poznato po najučestalijim napadima na Srbe. U ovoj kući živi šestočlana porodica, domaćin Staniša sa suprugom, ćerkom, dva sina i snajom.

Oni su radili u polju kada se pljačka dogodila, a po povratku zatekli su premetačinu u kući i uočili da je ukradena određena količina novca.

O ovom incidentu obavestili su kosovsku policiju, ali ne gaje nadu da će počinioci biti uhvaćeni, jer nemaju poverenja u tu instituciju.

Najnoviji incident uneo je dodatni nemir u porodicu Stanojevića, ali i među srpsko stanovništvo u Babinom Mostu, posebno par dana pred obeležavanje Vidovdana”, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ovo je 66. incident od početka ove godine koji se dogodio na Kosovu i Metohiji, a čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole…

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obavestiće o ovom incidentu međunarodne predstavnike i zahtevamo od nadležnih organa da hitno reaguju i počinioce ovog ali i svih ostalih nerasvetljenih incidenata izvedu pred lice pravde.

“Jasno je da se srpski narod južno od Ibra nalazi pod konstantnom represijom albanskih izgrednika zbog čega očekujemo od nadležnih institucija i međunarodne zajednice da se bez odlaganja zaustavi talas nasilja nad srpskim narodom i njihovom imovinom na Kosmetu i napadi na Srbe najozbiljnije shvate, kako bi se njihova bezbednost povećala”, dodaje se u saopštenju.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još