• Početna>
  • Vesti>

Počinje uređenje zelenih površina u Ulici kralja Petra I u Kosovskoj Mitrovici

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Milan Radojević potpisali su danas Memorandum o uređenju zelenih površina u Ulici kralja Petra I u ovom gradu, čime je i zvanično počela realizacija tog projekta.

“Nakon investiranja u opremanje prostorije za teretanu u Sportskoj hali u Severnoj Mitrovici, uređenja fasada na zgradama ”Staro Berilje”, ovo je još jedna značajna investicija za ovaj grad koja se zajednički finansira od strane UN Habitata, Ministarstva prostornog planiranja i Opštine Severna Mitrovica” rekao je tom prilikom Rakić.


“Centar grada u Severnoj Mitrovici će po završetku projekata koje finansiramo izgledati daleko bolje i uređenije. Danas kada smo započeli sa ovim projektima, građanima Severne Mitrovice mogu da poručim da će biti još značajnih investicija” dodao je Rakić.
Gradonačelnik Milan Radojević je po potpisivanju Memoranduma istakao da mu je drago što će centar Severne Mitrovice, nakon realizacije dva značajna projekta, dobiti izgled velikih uređenih gradova.
”Zajedno sa ministrom Rakićem možemo mnogo da uradimo i ideje koje smo imali sada uz njegovu pomoć i realizujemo. Raduje me što našim građanima možemo da saopštimo ovako dobre vesti. Trudiću se da ih u budućnosti bude što više. Severna Mitrovica i njeni građani zaslužuju da imaju dobre uslove za život u svakom pogledu”, kazao je Radojević.


Potpisivanju Memoranduma ”Uređenje zelenih površina u Ulici kralja Petra I između dva kružna toka u Severnoj Mitrovici” prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić, koja je tom prilikom kazala da je sama činjenica da je opština Severna Mitrovica administrativni centar, studentski grad u kojem se nalazi Prištinski Univerzitet, realizacija jednog ovakvog projekta je apsolutno opravdana.
”Naime, svakoga dana gradimo nešto novo i trudimo da se da u svakom pogledu unapredimo uslove življenja u opštini Severna Mitrovica i kroz ovaj projekat želimo da pošaljemo jasnu poruku svima da Opština Severna Mitrovica jeste opština sa perspektivom i dobrim mogućnostima za planiranje budućnosti” naglasila je Hodžić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: MZP

Comments

Pročitaj još