• Početna>
  • Vesti>

Petković: Govor Aleksandra Vučića u Skupštini Srbije – istorijski

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je istorijskim jučerašnji govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred poslanicima Skupštine.

Petković dodaje da je Vučićev govor zasnovan na racionalnom, odgovornom, ali pre svega državotvornom promišljanju i odnosu prema pitanju Kosova i Metohije, ali i srpskom nacionalnom pitanju uopšte.

“Dalekosežnost i ozbiljnost predsednikovih poruka, uveren sam, tek će u godinama pred nama pokazati pun potencijal i značaj za očuvanje srpskog nacionalnog bića, posebno na prostoru naše južne pokrajine” navodi Petković u pisanom saopštenju.

“Zbog toga su jučerašnji predsednikov govor, ali i odgovori poslanicima svojevrsni kamen međaš naših nacionalnih crvenih linija u kojima nema mesta priznanju Kosova i Metohije, niti poniženju naše države i naroda, ali ima mesta za dijalog, kompromis i dogovor, kao preduslovima dugoročnog mira i bezbednosti, ali i našem razvoju i prosperitetu, bez kojih nam nema ni ostanka i opstanka na prostoru Kosova i Metohije” dodaje direktor Kancelarije za KiM. .

Petković ističe da je država, samo zahvaljući snažnoj Srbiji. u stanju da pomaže narodu na prostoru Kosova i Metohije, ali i svuda u zemlji i rasejanju.

“Primer nikad jače ekonomske podrške države Srbije su i brojni kapitalni projekti i ulaganja na Kosovu i Metohiji, o kojima je predsednik juče, takođe, podrobno govorio. Zbog toga je bilo teško, ali prekopotrebno, čuti sve demografske projekcije i realno stanje na terenu, nasuprot samoobmanama i bajkama kojima smo decenijama uljuljkivani” naglašavca Petković.

Petković dalje navodi da “jedino takvim hrabrim porukama, po kojima je predsednik Vučić poznat, gledajući problemima direktno u oči, možemo prevazići sve izazove koji su pred nama. Zamrznuti konflikt, onako kako ga priželjkuje deo neodgovornih pojedinaca danas, nije ništa drugo nego tinjajući sukob koji može da eksplodira, a u koji bi, oni koji danas napadaju Srbiju, da guraju svu decu, osim svoje”.

“Zbog toga su razni Jeremići, Đorđevići, Tadići i Đilasi juče morali da hvataju beleške iz govora predsednika Srbije, a ne da kukavički napadaju predsednika na društvenim mrežama i u njihovim medijima. Najvažnije je ipak, da je predsednikov istorijski govor, osim velikog opšteg interesovanja, sa velikom pažnjom dočekan među srpskim narodom na Kosovu i Metohiji i da su oni ti koji su poruke predsednika Vučića razumeli i podržali, jer samo snažno, složno i zajedno možemo da budemo brana svima onima koji nam ne žele dobro, ili vlastite interese stavljaju ispred nacionalnih” stoji na kraju saopštenja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još