• Početna>
  • Vesti>

Srpska koordinacija: Oni su kidnapovani sa svojih radnih mesta samo zato što su bili Srbi, privedite zločince pravdi

Povodom 23. godišnjice od prve masovne otmice Srba na Kosovu i Metohiji od strane pripadnika terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije (Srpska koordinacija) izdala je saopštenje u kome podseća na 22.jun dan kada su pripadnici terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova u ranim jutarnjim časovima isterali iz autobusa, kojim su se prevozili na posao, devetoro Srba – radnika površinskog kopa ”Belaćevac” Termoelektrane Obilić, i odveli ih u nepoznatom pravcu. Oteti su: Dušan Ađančić, Petar Ađančić, Zoran Ađančić, Mirko Buha, Dragan Vukmirović, Filip Gojković, Miroslav Trifunović, Srboljub Savić i Božidar Lempić.

” O njihovoj sudbini do dana današnjeg, nema nikakvih informacija.
Radnici površinskog kopa ”Belaćevac” nisu učestvovali u oružanim sukobima niti su bili naoružani, već su kidnapovani sa svojih radnih mesta samo zato što su bili Srbi, i kao takvi smetnja udruženom zločinačkom poduhvatu koji je za cilj imao etnički čisto, albansko, Kosovo, koju je sprovodila tzv. Oslobodilačka vojska Kosova.
Kidnapovanje radnika sa kopa ‘Belaćevac”, prvo je u nizu masovnih kidnapovanja Srba na Kosovu i Metohiji od strane pripadnika terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, koja su usledila tokom naredne dve i po godine, kada je kidnapovano preko 1000 Srba i nealbanaca a o sudbini njih 568 još uvek se ništa ne zna.
Srpska koordinacija u ime porodica nestalih na prostoru Kosova i Metohije, s ogorčenjem i protestom, podseća da do danas niko nije odgovarao za zločin u Belaćevcu, kao ni za brojne druge ratne zločine, koji su pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, počinili nad nevinim srpskim i nealbanskim žrtvama na Kosovu i Metohiji. Zahtevajući pravdu za otete i ubijene Srbe i nealbance na Kosovu i Metohiji, po ko zna koji put apelujemo da nadležne pravosudne institucije zločince privedu pravdi”, stoji u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još