• Početna>
  • Vesti>

Sajam knjiga od 11. do 19. septembra: Povratak napisanih

Međunarodni sajam knjiga održaće se od 11. do 19. septembra na Beogradskom sajmu.

Sajam knjiga, koji prošle godine nije održan zbog epidemije koronavirusa, biće održan pod sloganom “Povratak napisanih”. Zemlja počasni gost je Rumunija,

Najveći događaj kulture u Beogradu, Srbiji i regionu biće simbolično otvoren u subotu 11. septembra, na dan kada je pre 84 godine počela prva manifestacija u posleratnoj istoriji Beogradskog sajma na današnjoj sajamskoj lokaciji.

Odluku o odstupanju od uobičajenog termina doneo je Odbor Beogradskog sajma knjiga, predvođen akademikom Dušanom Kovačevićem, uz učešće gradskog sekretara za kulturu, Ivana Karla i saglasnost predstavnika udruženja izdavača – Dejana Papića, predsednika Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Zorana Hamovića, predsednika Udruženja profesionalnih izdavača i Žarka Čigoje, predstavnika samostalnih izdavača.

Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način, uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemijskih mera.

Novinu predstavlja to što će manifestacija trajati jedan dan duže, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga početi u subotu, umesto u nedelju i trajaće devet dana, od 11. do 19. septembra.

Prošle godine trebalo je da se Sajma knjiga održi od 25. oktobra do 1. novembra.

Prvo je odložen za decembar, a potom i otkazan zbog loših epidemijskih uslova.  

Izvor i foto: RTS

Comments

Pročitaj još