• Početna>
  • Vesti>

Radojević sa pukovnikom Adamsom o političko-bezbednosnoj situaciji u opštini Severna Mitrovica

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević sastao se danas sa komandantom regionalne komande Istok pukovnikom Derekom Adamsom.

Sastanku su prisustvovali zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić i kapetan Vladimir Vatravers, a povod susreta su bile aktuelne političko-bezbednosne prilike u gradu.

Prilikom sastanka, gradonačelnik Radojević je izvestio pukovnika Adamsa o bezbednosnoj situaciji u gradu i izrazio zahvalnost na trudu i radu svih jedinica KFOR-a na održavanju mira i stabilnosti, kako u gradu tako i u regionu, ističući značaj njihovog prisustva na Kosovu.

“Izražavam zabrinutost zbog retorike pojedinih političara iz Prištine koja ne doprinosi održavanju mira i stabilnosti, kao i zabrinutost zbog učestalih napada na Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Nadam se da će se u budućnosti položaj Srpske zajednice na Kosovu poboljšati”-istakao je gradonačelnik Radojević.

Zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić je na održanom sastanku istakla da se lokalna samouprava zalaže da u skladu sa svojim zakonskim i finansijskim mogućnostima izađe u susret potrebama građana i tom prilikom uvek vodi računa da sve aktivnosti doprinesu održavanju mira među građanima različitih etničkih zajednica.

“Na taj način promovišemo činjenicu da suživot nema alternativu. Opština Severna Mitrovica jeste atraktivna sredina koja svakog dana beleži sve veći broj studenata, trudimo se da takav imidž i zadržimo”-izjavila je Hodžić.

Nakon održanog sastanka gradonačelnik Radojević je izrazio nadu da će se otvorena komunikacija i dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Opština Severna Mitrovica

Comments

Pročitaj još