• Početna>
  • Vesti>

Povratničkim porodicama u opštini Istok stigla pomoć Kancelarije za KiM

Tokom posete srpskim povratničkim selima u opštini Istok krajem prošlog meseca direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je domaćinstvo Radoja Pumpalovića u selu Dubrava.

Direktor Kancelarije je tom prilikom ovoj porodici obećao pomoć za izgradnju pomoćnog objekta koji je Pumpalovićima neophodan za skladištenje mehanizacije, alata i letine, a nakon nepunih dvadeset dana počela je i realizacija datog obećanja.Ništa nisam smeo da ostavljam napolju, sve sam držao u jednoj sobi i bicikl i kolica, sve nam je unutra. Nama ova pomoć mnogo znači, moj sin je planirao da počnemo sami da pravimo objekat ali nemamo od čega da započnemo”, rekao je za RTV Gračanica Radoje Pumpalović.

Radoje dodaje i da bezobzira na pritiske, pretnje i napade nikada neće prodati svoju zemlju, to mu nikada nije bila namera, iako su mu često nudili, a to neće učiniti ni njegov sin.
Pomoć od Kancelarije za KiM za proširenje i rekonstrukciju kuće dobila je i porodica Ranka Sedlarevića iz sela Dragoljevac.

“Naišli smo na dobar prijem ljudi iz Kancelarije za KiM i Privremenog organa iz Osojana, sve što su nam obećali to su nam i ispunili”, rekao je Ranko Sedlarević.

Predsednik Privremenog organa opštine Istok Mališa Đurić kaže da smo danas svedoci da se obećanja koja su data ispunjavaju.
“Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je prilikom posete 25. maja obišao i porodicu Sedlarević i sve ono što je obećao već danas mi počinjemo da realizujemo”, ističe Đurić.

Pomoć od Kancelarije za KiM u poljoprivrednoj opremi i mehanizaciji, kako je najavljeno, tokom narednog meseca dobiće više srpskih domaćinstava na ovom području.

Izvor i foto: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još