Deca sa Kosova i Metohije putuju za Republiku Srpsku

БИЈЕЉИНА, 22. АВГУСТА /СРНА/ - У седмодневну посјету Републици Српској данас је допутовало 300 дјеце школског узраста са Космета коју је у Етно селу "Станишићи" код Бијељине дочекао министар просвјете и културе Српске Дане Малешевић.

Deca sa Kosova i Metohije kreću u subotu za Republiku Srpsku, polazak više autobusa Koslašin prevoza iz Kosovske Mitrovice planiran je za  05.časova.

Dolazak večeg broja srpske dece sa Kosova i Metohije u devetom projektu “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koji od 2012. godine organizuje banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji biće u subota 19.juna, a očekuje se između 13 i 14 časova u Etno selu Stanišić, navodi se u saopštenju Odbora.

Decu će dočekati i poželiti im dobrodošlicu predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji  Milorad Arlov sa delegacijama opština koje su domaćini dragim gostima.

Nakon srdačnog dočeka i dobrodošlice deca i pratioci kreću u: Prijedor, Prnjavor, Čelinac, Jezero, Brod, Šamac, Pelagićevo, Brčko i Miliće u kojima će kod porodica svojih vršnjaka boraviti sedam dana,

Deca sa Kosova i Metohije koja su gosti grada Trebinja dolaze u nedjelju preko Višegrada; a deca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja,  iz Udruženja roditelja”Podrži me” Kosovska Mitrovica koji su gosti Odbora, koja putuju u Prijedor a doček i ručak organizuje SPKD”Prosveta” Brčko i parohija Brčanska u nedjelju u 12 časova u porti pravoslavne crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom!

Posebne i veoma drage goste iz Udruženja roditelja “Podrži me” za koje Odbor uz sponzore priprema poseban program boravka u Republici Srpskoj uz domaćine u Brčkom dočekaće predsednik Odbora Milorad Arlov.

“Dobro nam i srećno došli, a još srečniji i zadovoljniji vratili za sedam dana vratili se na Kosovo i Metohiju”, poručio je Arlov.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još