• Početna>
  • Vesti>

Položen kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Perić i Veličković

Ministar zajednice i povratak Goran Rakić je danas posetio desetočlanu porodicu Perić u Partešu gde je zajedno sa domaćinom Dušanom Perićem i gradonačelnikom Parteša Draganom Petkovićem položio kamen temeljac za izgradnju novog doma porodice Perić.

Rakić je tom prilikom kazao da je ovakav vid pomoći prioritet Ministarstva, kada su u pitanju mladi bračni parovi sa više dece.

”Cilj nam je da na ovaj način pokažemo da brinemo o onima koji sa svojom decom planiraju da ostanu na svojim ognjištima. Njihova volja da stvaraju porodice baš ovde za nas je satisfakcija i uverenje da na ovaj način radimo pravu stvar. Maja meseca, prilikom posete opštini Parteš smo ovoj porodici obećali kuću, evo danas počinju radovi na izgradnji.”

Nakon polaganja kamena temeljca za kuću Perića, Rakić je i u Ranilugu položio kamen temaljac za izgradnju kuće trojice braće Veličković, koji su živeli u kući kod svog strica.

Ministar je u Ranilugu rekao da mu je drago da će izgradnjom novih kuća, stambeno zbrinuti dve porodice.

”Svaka nova kuća je nova nada da će na Kosovu biti što više porodica koje budućnost planiraju upravo na ovim prostorima. Iskreni njihovi planovi za ostanak za nas su obaveza da im za to i obezbedimo uslove. Trojica braća Veličković, nisu imala uslove za normalan život i ta situacija će se vrlo skoro izgradnjom nove kuće promeniti.” rekao je Rakić.

Perići su izrazili zahvalnost za početak izgradnje kuće, ali najsrećniji su bili mališani, koje je ministar uručio bicikle.

”Ovo je velika sreća za nas, a vidite koliko su srećna i naša deca na poklonima. Ministar im je ispunio želje. Zahvalnost je nešto najmanje što danas možemo da iskažemo”, kazao je Dušan Perić, dok jedan od braće Veličković iz Raniluga rekao, da su oni jedna od porodica koja od sopstvenih prihoda nikada ne bi mogli da izgrade kuću i da nije bilo ministra Rakića i Ministarstva za zajednice i povratak, njihov se san ne bi ostvario.

Kamen temeljac za kuću Veličkovića u Ranilugu je takoće položen zajedno sa gradonačelnikom Vladicom Aritionovićem i sa Veličkovićima.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još