• Početna>
  • Vesti>

Rakić, Simić i gradonačelnici sa severa Kosova sa Kosnetom: Neprestano ćemo se zalagati za bolje uslove života naroda

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se danas u Kosovskoj Mitrovici sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Filipom Kosnetom. Sastanku su prisustvovali šef poslaničke grupe Srpska lista u Skupštini Kosova Igor Simić i gradonačelnici četiri opština sa severa Kosova.

Tokom susreta, zvaničnici su ambasadoru Kosnetu izneli zabrinutost kada je u pitanju bezbednosna situacija, sa posebnim naglaskom na povratničke sredine, sve učestalije incidente čija je meta Srpska pravoslavna crkva i istakli da će oni, kao predstavnici Srba u centralnim i lokalnim institucijama učiniti sve da se položaj srpskog naroda na Kosovu poboljša.

“Narod nam je dao legitimitet da radimo na svim poljima kako bi uslovi u kojima danas Srbi žive bili daleko bolji. To poverenje želimo da opravdamo i zbog toga ćemo se nesebečno i neprestano zalagati na poboljšanju uslova života” istakao je Rakić.

Tokom današnje posete ambasador Kosnet je zajedno sa Rakićem, šefom poslaničkog kluba SL Simićem i gradonačelnicima prošetao Kosovskom Mitrovicom.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: MZP

Comments

Pročitaj još