• Početna>
  • Vesti>

OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu obeležila 131 godinu postojanja

Jedna od najstarijih i najuspešnijih obrazovnih ustanova na  KiM OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu, danas je obeležila 131. godinu rada i postojanja.

OŠ “Miladin Mitić” sa radom je počela daleke  1890. godine i od tada do danas, kako je istaknuto na prigodnoj svečanosti, prošla je brojne reforme i reorganizacije iz kojih je, na zadovoljstvo svojih učenika, izlazila sve bolja i kvalitetnija.

Jednu od tri škole sa najvećim brojem učenika na centralnom KiM, danas pohađa više od 430 učenika, istakao je na svečanosti,  priređenoj povodom godišnjice, direktor Ljubiša Karadžić.

“Ono što nas svakako čini ponosnim to su uspesi naših učenika, kako na takmičenjima, tako i u svojoj školi i pored uslova koji nisu bili uobičajeni.Proteklu godinu i po dana prolazili smo kroz poteškoće zbog aktuelne pandemije, ali su naši učenici uz pomoć svojih učitelja i nastavnika uspešno prevazišli sve poteškoće”, kazao je Karadžić, koji je svim učenicima poželeo još veće uspehe i bolje rezultate u sledećoj  školskoj godini.

Povodom 131. godine rada i postojanja, učenici su priredili prigodan i sadržajan kulturno zabavni program, a  najboljim učenicima uručene su plaketa i priznanja.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još