• Početna>
  • Vesti>

Vitošević: Posebno naglašavam brigu Vlade Srbije i Kancelarije za KiM prema našim studentima

Juče je na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica počela realizacija projekta izgradnje nove, moderne zgrade Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da se ispunjava još jedno obećanje koje je našem narodu u pokrajini dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i  da će izgradnjom Univerzitetskog centra, Kosovska Mitrovica dobiti novi simbol grada.

Prepoznajući i uvažavajući značaj Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Vlada Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedili su sredstva za izgradnju nove reprezentativne zgrade Univerziteta, na mestu gde je bila stara škola “Branko Radičević”.

Rektor Univerziteta Zdravko Vitošević kaže da će u toj zgradi biti Prirodnomatematički fakultet, Pravni, Ekonomski i Fakultet umetnosti.

“Ovi fakulteti će naći svoje mesto u preko 9,5 hiljada kvadrata, odnosno 10,5 hiljada kvadrata prostora koji je namenjen za potrebe Univerziteta. Ono što želim posebno da naglasim je briga koju Vlada Republike Srbije i Kancelarija za KiM pokazuju prema našem Univerzitetu i našim studentima”, rekao je Vitošević.

Kada budemo svesni da samo kvalitetom možemo da se izborimo za opstanak i ostanak dovoljno je da verujemo da će novi objekat u centru Kosovske Mitrovice odrediti sudbinu mnogih mladih ljudi sa Kosova i Metohije, istakao je rektor Vitošević.

“Kako raste Kosovska Mitrovica kao grad tako će rasti i Univerzitet. U ovom trenutku 9 i po hiljada mladih opredeljeno je da studira na nekom od studijskih programa našeg Univerziteta, naših 10 fakulteta, naših 750 nastavnika i saradnika, 350 administrativnog osoblja naći će svoje mesto u ovim prostorima i u prostorima ostalih fakulteta. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću, republičkim organim, svim našim ministarstvima i naravno Kancelariji za KiM za sve ono što čine za naš Univerzitet. Podvlačim, čine za naše mlade ljude koji će zajedno sa nama ostati na ovim prostorima i izgraditi jedno savremeno i funkcionalno društvo”, poručio je Vitošević.

U novoj zgradi Univerziteta biće smešteni centralni laboratorijski prostor, biblioteka, amfiteatar, kao i mesto gde će nastupati studenti Fakulteta umetnosti.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još