• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa Davenportom o bezbednosnoj situaciji povratnika i procesu povratka

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu Majklom Davenportom sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u povratničkim sredinama i procesu povratka.

Zvaničnici su istakli da se sa ”Skopskim procesom”, (Regionalna inicijativa koja je 2014. godine pokrenuta u Skoplju) treba nastaviti, jer će doprineti rešavanju nagomilanih problema u procesu povratka.

Ocenjeno je da bi nakon smirivanja pandemije Kovid-19, trebalo preduzeti prve korake za nastavak ove inicijative i organizovanje susreta delegacija na visokom političkom nivou.

Rakić je tokom sastanka posebno naglasio bezbednost u povratničkim sredinama, istakavši da je jedan od glavnih preduslova uspešnijeg povratka stabilna bezbednosna situacija.

”Život bez straha onih koji su se vratili da će im neko opljačkati imovinu, napasti ih ili na bilo koji drugi način ugroziti njihovu bezbednost je ono za šta se moramo svi zalagati, kako bi imali rezultate na poboljšanju bezbednosne situacije”, kazao je Rakić.

Dogovoreno je i unapređenje saradnje Ministarstva za zajednice i povratak i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još