• Početna>
  • Vesti>

Humanitarni koncert ansambla “Sving” sutra u Studentskom domu 6

U organizaciji Studentskog centra “Priština” u Kosovskoj Mitrovici,Studentskog parlamenta i Pokrajinskog kulturnog centra sutra će u Studentskom domu 6 biti održan humanitarni koncert ansambla “SVING”.

Početak nastupa ansambla u sastavu Jelena Stanić Stefanović – flauta, Tijana Milaković – violina Nevena Kostić – viola i Filip Kostić – viola predviđen je za 20 časova.

Sving ansambl je sastav koji je originalno nastao pre tri godine u Kragujevcu i čine  ga istaknuti  umetnici Kragujevca i Srbije iz različitih muzičkih žanrova. Swing ansambl predstavlja osveženje na muzičkoj sceni i pokazuje potencijal preuzimanja bitnije uloge u muzičkom životu Kragujevca ali i u regionu. Samo ime kao i neuobičajen sastav instrumenata  (flauta , violina, viola, violončelo,) predstavlja simbiozu duvačkih i gudačkih instrumenata,i asocira na pokret,igru i lakoću izvođenja, a to je upravo ono što karakteriše ovaj sastav i izdvaja ga od ostalih .

Energija mladosti, entuzijazam, muzikalnost i visok nivo profesionalizma se čuje i  oseti već u prvim taktovima.  Kvalitet ovog sastava je potvrđen znanjem koje su članovi  stekli na prestižnim univerzitetima u zemlji  i  inostranstvu (Novi Sad,Nemačka,Rusija).

Članovi ansambla  aktivno nastupaju kao solisti, ali i kao deo simfonijskog orkestra i  vodećih kamernih ansambala u Srbiji ,Austriji i Nemačkoj . Iza nas stoji veliko iskustvo u nastupima i timskom radu.

Od mnogobrojnih nastupa i učešća u realizaciji televizijskih i radio emisija ,(RTS.RTK ),  izdvajamo koncerte u saradnji sa Niškim kulturnim centrom, Piccolo Opera Festival Duino, Italija  i  nastupe u organizaciji grada Kragujevca.

Ulaz je slobodan.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još