• Početna>
  • Vesti>

Treneri OKK Dif povodom turnira “Dejan Vasić”: Ovo je naš način da se Dekiju zahvalimo za sve

Memorijalni košarkaški turnir “Dejan Vasić” biće održan u subotu 5. juna, u Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici. Turnir se organizuje prvi put u znak sećanja na prerano preminulog Zvečanca Dejana Vasića, koga će sportska scena Kosovske Mitrovice i Zvečana pamtiti kao velikog dobrotvora.

Organizator turnira je Omladinski košarkaški klub Dif iz Kosovske Mitrovice. Treneri Nemanja Jakšić i Petar Milošević kažu da je Vasić bio nesebičan i srčan kada je reč o pomaganju sportistima, a posebno košarkašima. Ono što je najvažnije, bio je veoma angažovan na polju jačanja omladinskog sporta.

” Zbog toga smo došli na ideju da mu se na ovaj način zahvalimo – i njemu i njegovoj porodici, sada kada on nije tu” rekao je Jakšić gostujući u programu Radija Kosovska Mitrovica.

Do sada, za učešće na turniru su se prijavile četiri muške juniorske ekipe sa Kosova i Metohije – OKK Dif, Kopaonik – Leposavić, Trepča i Košarkaški klub Gračanica, kao i dve ženske ekipe – ŽKK Trepča i ŽKK Zvečan.

“Nadamo se da će proteći sve kako treba. Mislim da će to biti lepo dešavanje. Deki nije sa nama ali se nadamo da ćemo mu se odužiti na pravi način” dodaje Milošević.

Prve godine, organizatori će okupiti samo klubove sa Kosova i Metohije, ali imaju veće ambicije već za narednu godinu.

“Ja se nadam, već sledeće godine ćemo imati više ekipa a sam turnir će trajati duže. Možda ćemo neke utakmice igrati i u Zvečanu, jer je Dejan pomagao i košarkaškom klubu i samom gradu, pre svega kroz sportsku infrastrukturu koliko god je mogao” kaže Jakšić.

Treneri najavljuju i tematski prigodno predavanje, koje bi, kako oprezno kažu, trebalo da bude održano u petak, 4. juna u 18 i 30h, u Hali sportova. Predavači će biti mitrovački košarkaši Vladimir Đorović – selektor ženske reprezentacije Severne Makedonije i Filip Miladinović – trener juniorske ekipe “Zenit” iz Sankt Peterburga.

Za najbolje ekipe na turniru obezbeđene su medalje a za pobednike i pehari.

Sponzori turnira su Kancelarija gradonačelnika Opštine Zvečan, Privremeni organ opština Zvečan, a među istaknutima su i agencija “Gard – Vuk” i JKP Zvečan . Očekuje se da će i ostale lokalne samouprave pomoći. Posebnu zahvalnost, organizatori turnira upućuju Hali sportova Kosovska Mitrovica.

OKK Dif postoji dve godine, trenutno broji preko 110 mališana i pet trenera, a ove godine su imali tri takmičarske selekcije.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još