• Početna>
  • Vesti>

Popović u Lapljem Selu: Briga za svaku porodicu i dalje je naš cilj

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas radove na igradnji osam stanova u Lapljem Selu. Dve zgrade sa po četiri stana namenjene su zbrinjavanju socijalno ugroženih porodica i mladih bračnih parova.

Opština Gračanica finansira radove na izgradnji dva stambena objekta u Lapljem Selu sa ukupno osam stanova koji će biti dodeljeni socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima. Radovi idu punim intenzitetom a predsednik opštine Gračanica Srđan Popović danas je sa direktoricom opštinskog odeljenja urbanizma Mirjanom Stanojević posetio gradilište i najavio da je pred opštinom Gračanica i dalje isti cilj a to je briga za svaku porodicu.

„Mi kao opština Gračanica moramo da razmišljamo o budućnosti moramo da razmišljamo na koji način možemo da rešimo probleme naših meštana i na tome istrajavamo. Ono što je najbitnije i što smo sebi stavili kao jedan od ciljeva je to da sve porodice kojima je neophodno rešavanje stambenog pitanja dobiju krov nad glavom“, kazao je Popović tokom obilaska radova na izgradnji osam stanova u Lapljem Selu.

Izgradnjom ovih zgrada upotpuniće se kontinuitet stabenog zbrinjavanja na teritoriji opštine Gračanica. Prethodno je takođe u Lapljem Selu opština finansirala izgradnju 24 stana takođe za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove dok je u Gračanici izgrađena zgrada od 36 stanova za istu namenu.

Zahvaljujući opštini Gračanica deca iz Janjeva boravila na planini Goč

Zahvaljući opštini Gračanica i grada Kraljeva nekoliko učenika osnovne škole iz Janjeva prvi put nakon 20 godina otputovala su na Goč gde su učestvovala na republičkom takmičenju u košarci tri na tri.

Direktor osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Janjeva Saša Tanasković uručio je danas predsedniku opštine Gračanica Srđanu Popoviću zahvalnicu za doprinos u tehničkoj podršci za odlazak dece iz Janjeva na trodnevno republičko takmičenje u basketu.

Prema rečima direktora Tanaskovića ovo je prvi put nakon 20 godina da deca iz škole u Janjevu koju pohađa više od 50 učenika budu deo nekog sportskog takmičenja na republičkom nivou.

On se danas zahvalio predsedniku opštine Gračanica Srđanu Popoviću na doprinosu i podršci u organizaciji putovanja dece iz Janjeva na planinu Goč navodeći da je ta podrška opštine Gračanica kao i Grada Kraljeva od nemerljivog značaja za mališane iz Janjeva.

Popović je kazao da će opština Gračanica nastaviti da pomaže razvoj omladine i sporta i da je to stub opstanka mladih generacija.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još