• Početna>
  • Vesti>

Opština Severna Mitrovica obezbedila sredstva za dezinfekciju i održavanje higijene za PU “Danica Jaramaz”

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević i njegova zamenica Adrijana Hodžić obišli su danas Predškolsku ustanovu “Danica Jaramaz” u Severnoj Mitrovici i tom prilikom uručili sredstva za dezinfekciju i održavanje higijene.

Gradonačelnik Radojević je tom prilikom kazao da današnja poseta potvrđuje značaj dece i njihovog obrazovanja.

“Temelji osnovnog znanja i vaspitanja stiču se upravo u predškolskoj ustanovi. Zato smo i u ovoj godini, kao i u prethodnim godinama, opštinskim budžetom planirali sredstva za obezbeđivanje neophodnih sredstava za dezinfekciju i održavanje higijene svih prostorija Predškolske ustanove “Danica Jaramaz”. Higijena je naravno u svakom momentu bitna, ali uzevši u obzir pandemiju koja je u toku, naša je dodatna obaveza da zajedno sa rukovodstvom ove ustanove stvaramo optimalne uslove za nesmetano funkcionisanje” rekao je Radojević.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić je kazala da je opština Severna Mitrovica uvek spremna na saradnju, ne samo sa ovom već i sa ostalim obrazovnim institucijama.

“Istina je da se kao opština suočavamo sa ozbiljnim izazovima kada su u pitanju finansije, jer od finansija svakako zavise i mogućnosti za realizaciju zahteva koji nam se upućuju. Zato je važno da nastavimo dosadašnju praksu, koja podrazumeva blisku saradnju sa rukovodiocima obrazovnih institucija, jer oni najbolje znaju šta su prioriteti” rekla je Hodžić.

Direktorica PU “Danica Jaramaz” Gorica Marinković se zahvalila na donaciji i istakla da je dugogodišnja saradnja uvek korektna i u skladu sa potrebama predškolske ustanove.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još