• Početna>
  • Vesti>

Miladinov: Vakcinacija dala rezultate, pet dana bez zaraženih u srpskim sredinama

U srpskim sredinama na Kosovu poslednjih pet dana nije zabeležen nijedan slučaj zaražavanja virusom kovid-19, a kako je za Kosovo onlajn ocenila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov očigledno je da je vakcinacija pokazala odlične rezultate, i da je potrebno nastaviti sa imunizacijom mlađe populacije, da bi se postigao kolektivni imunitet.

“Odlične vesti nam stižu sa Kosova i Metohije, gde već pet dana za redom u srpskim sredinama nemamo pozitivnih osoba na virus Kovid 19. To je rezultat vakcinacije i pravovremene imunizacije koja je u našoj južnoj pokrajini krenula na vreme zahvaljujući Vladi Srbije. Želela bih da zahvalim našim građanima na odgovornosti koju su pokazali vakcinacijom. Imamo više od 23.000 vakcinisanih i više od 21.000 revakcinisanih građana sa KiM. Najviše ih je u populaciji preko 60 godina i zato sada apelujem na naše mlađe, od 16 do 30 godina, da se prijave i vakcinišu, jer je to pravi put da steknemo kolektivni imunitet i što pre pobedimo koronavirus i vratimo se normalnom životu. Virus je tu i dalje i zato ne bi trebalo da se opustimo. Neophodno je i dalje poštovanje mera Vlade Republike Srbije i Kriznig štaba”, kaže Miladinov.

Ona je napomenula i da Kancelarija za KiM nastavlja da organizuje besplatan prevoz za sve naše građane zainteresovane za vakcinaciju, na tri punkta u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još