• Početna>
  • Vesti>

Dačić i Lavrov: Rusija prihvata samo ono rešenje za Kosovo koje je za Srbiju prihvatljivo

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, tokom zvanične posete Moskvi, sreo se sa bivšim kolegom, ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Tokom razgovora u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, sagovornici su izrazili spremnost da nastave da doprinose daljem razvoju strateških odnosa dve zemlje kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.

Razgovarano je o dijalogu Beograda i Prištine, situaciji u regionu, kao i dešavanjima na globalnoj političkoj sceni, navedeno je u saopštenju Skupštine Srbije.

Ministar Lavrov još jednom je podvukao da će Ruska Federacija nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, “kao i da će prihvatiti rešenje za Kosovo i Metohiju koje za Srbiju bude prihvatljivo”.

Lavrov je informisao Dačića o predstojećem sastanku predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džoa Bajdena, u Ženevi.

Dačić je istakao je da je parlamentarna diplomatija snažan mehanizam za saradnju i unapređenje odnosa, te saopštio da je nakon uspešnih razgovora sa predsednicima Drzavne dume Vjačeslavom Volodinom i Saveta Federacije Valentinom Matvijenko spreman da uloži sve napore u jačanje ove saradnje, naročito u okviru rada Komisije za saradnju dva parlamenta, čije se naredno zasedanje planira do kraja godine.

Izvor Tanjug/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još