• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Nema panike za Srbiju, rastu pritisci i zbog KiM, ali i zbog ekonomskog rasta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Hepi televiziju da nema panike za Srbiju, i da je Srbija predosetila i znala da su Grci prevazišli oficira za vezu sa KiM. Potrebno je Srbiju staviti uza zid, ali to nije samo priznanje Kosova, već da bi se Srbija zaustavila i u ekonomskom rastu, naveo je Vučić.

“U prošli petak smo zvanično obavešteni da Grčka unapređuje odnose sa Kosovom i da podižu nivo komunikacije sa Prištinom”, naveo je Vučić i rekao da je za Srbiju to teško i bolno, ali da ne želi da vređa Grčku rečima da je podlegla pritisku.

Dodao je da i Španija uspostavlja kancilariju sa Prištinom, na nižem nivou od Grčke, i da se to radi uoči nastavka dijaloga u Briselu i uoči posete Metju Palmera i Miroslava Lajčaka. Što kako kaže, ne može da bude slučajnost.

“Sve to nije slučajnost. Narastujući je pritisak i Američke i EU, da bi se došlo do rešenja, a za njih je rešenje priznanje”, naveo je Vučić.

“Potrebno je Srbiju staviti uza zid, ali to nije samo priznanje Kosova, već da bi se Srbija zaustavila i u ekonomskom rastu”, rekao je Vučić.

Naveo je primer jednog kineskog zvaničnika koji je rekao da nije Kosovo sve, ali da žele preko Kosova da sruše celu Srbiju. 

Predsednik Srbije je rekao da je Srbija u prvom kvartalu broj jedan u Evropi i da BDP sa 34 milijarde evra 2013. godine raste na 50 milijardi ove godine. 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još