• Početna>
  • Vesti>

Rakić i Radojević potpisali memorandum o opremanju teretane u Sportskoj hali u Severnoj Mitrovici

Tokom obilaska Sportske hale u Severenoj Mitrovici, aprila meseca ove godine, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je najavio investicije od strane Ministarstva za zajednice i povratak. Tada je rečeno da će ministarstvo izdvojiti sredstva za opremanje prostorije namenjene za teretanu, savremenim spravama za vežbanje. U cilju početka realizacije ovog obećanja, danas su ministar Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Milan Radojević potpisali memorandum.

Nakon potpisivanja Memoranduma ”Sportska oprema za teretanu nove Sportske hale u Severnoj Mitrovici”, ministar Rakić je rekao da se pokazatelj o značaju ovog projekta ogleda u tome da na teritoriji opštine Severna Mitrovica postoji više od 30 registrovanih sportskih klubova, i da njihovi članovi do sada nisu imali potpune uslove za trening u sklopu hale.

”Na ovaj način želimo da pokažemo da mislimo na našu omladinu i na sve one koji žele da se bave sportom. Kao i sve druge, početak realizacije i ovog projekta želim da svrstam u veoma značajne, upravo zato što stvaramo uslove ljudima koji se profesionalno i rekreativno bave sportom da to čine u sklopu jednog objekta. Prostorija namenjena za teretanu u sportskoj hali u Severnoj Mitrovici će nakon današnjeg potpisivanja memoranduma vrlo brzo biti opremljena savremenim spravama i potpuno funkcionalna, što znači da se ono što sam obećao i realizuje”, kazao je ministar Rakić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, ističe da svaka investicija za Severnu Mitrovicu i njene građane veoma mnogo znači.

”Dva značajna projekta za Severnu Mitrovicu. Uređenje fasade na zgradama u ”Berilju” i ulaganje u opremanje Sportske hale su najava za još novih investicija kojima želimo da naš grad bude lepši i uređeniji. Ponosan sam kao gradonačelnik Severne Mitrovice na sve pozitivno što radimo zajedno sa ministrom Rakićem”, kazao je Radojević.

Današnjem potpisivanju memoranduma prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić, koja je tom prilikom kazala, da je važno da se realizacija svih ovih projekata inicirala direktnim zahtevima građana opštine Severna Mitrovica, koji su uz svoje zahteve Opštini Severna Mitrovica dostavili i peticiju sa potpisima građana, što znači da realizacija ovih projekata predstavlja ispunjenje volje građana.

Comments

Pročitaj još