Slavko Simić sa rukovodstvom opštine Vučitrn

Načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić je u Prilužju održao radni sastanak sa celokupnim rukovodstvom opštine Vučitrn.

U razgovoru sa predsednikom privremenog organa Milanom Kostićem i saradnicima ocenjeno je da se stanovnici ove opštine svakodnevno suočavaju sa mnogim poteškoćama, ali da u prevazilaženju problema imaju izuzetnu pomoć i podršku države Srbije.

Suočen sa teškoćama i problemima, i pored činjenice da u samom Vučitrnu odavno nema srpskih porodica, narod je odlučan da ostane i opstane na ovom prostoru.

Srbi koji žive u selima oko Vučitrna, ističu da im u toj nameri mnogo znači podrška državnog vrha, naročito predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državnih institucija Srbije na Kosmetu. Naglašeno je da Kancelarija za Kosovo i Metohiju već godinama unazad razume probleme stanovnika ove opštine, a u opštini posebno ističu angažovanje direktora Kancelarije Petra Petkovića i njegovih saradnika.

Dosadašnja pomoć preko Kancelarije je ocenjena kao kapitalna, a u narednon periodu najavljena je dalja pomoć u poljoprivredi, mehanizaciji, građevinskom materijalu, kao i podrška u modernizaciji školstva i zdravstva.

Načelnik okruga Slavko Simić i predsednik privremenog organa Vučitrn, Milan Kostić su uvereni da će srpski narod opstati na svojim vekovnim ognjištima, pa stoga apeluju na narod da i dalje veruju u svoju državu i u njene organe na Kosovu i Metohiji.

Ukoliko budu jedinstveni i istrajni u sprovođenju politike državnog vrha Srbije i predsednika Vučića, Srbi u ovom delu pokrajine će imati budućnost i u smislu bezbednosti i u smislu kvaliteta života.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još