• Početna>
  • Vesti>

Opština Gračanica donirala Domu zdravlja Donja Gušterica savremeni ultrazvučni aparat

Opština Gračanica donirala je Domu zdravlja Donja Gušterica savremeni ultrazvučni aparat, koji će unaprediti svakodnevne preglede, dijagnostikovanje i lečenje pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ovaj vredni aparat uručio je danas direktoru Doma zdravlja Donja Gušterica dr Saši Mladenoviću, a prisutan je bio i direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandar Popović.

Prema rečima predsednika Popovića, današnja donacija dokaz je da je za opštinu Gračanica zdravlje građana na prvom mestu, te da će nastaviti sa ulaganjima u zdravstvenu zaštitu.

„Opština Gračanica je predhodnih godina uložila velika sredstva u opremanju zdravstvenih ustanova i ovo je pokazatelj da ćemo nastaviti u tom smeru. Jedan od najvažnijih prioriteta opštinskog rukovodstva je kvalitet zdravstvenih usluga našim sugrađanima“, kazao je Popović.

Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica dr Saša Mladenović zahvalio se opštini Gračanica i predsedniku Popoviću na konstantnoj podršci i opremanju te zdravstvene ustanove.

„Veoma smo zahvalni na ovako velikom daru koji će pre svega znači pacijentima Doma zdravlja. Ultrazvuk smo dobili veoma brzo, nakon kratkog razgovora sa predsednikom Popovićem, u kojem je istaknuto da nam nedostaje aparat ovakvog tipa, jer smo do sada radili na starom oko 15 godina, koji nikada nije servisiran. Najveću korist imaće naši pacijenti, jer je ovo savremeni ultrazvučni aparat koj ima četiri sonde – amdominalnu, mekotkivnu i ginekoklošku sondu i u tom smislu posebno će značiti tom kabinetu“, kazao je Mladenović.

Direktor zdravstva i socijalne zaštite pri opštini Gračanica Aleksandar Popović rekao je da će opštna Gračanica nastaviti sa opremanjem i ulaganjima kako u primarnom tako i u sekundarnom zdravstvu, a sve u cilju poboljšanja zdravstvenih uslova i zaštite.

Predsednik opštinine Gračanica Srđan Popović i direktor Doma zdravlja dr Saša Mladenović razgovarali su i o aktuelnoj situaciji sa korona virusom. Složili su se da se situacija popravlja, ali da je još uvek potrebna opreznost.

Na građane su apelovali da se vakcinišu, jer je to, kako su istakli, najefikasnije sredstvo za suzbijanje epidemije i zaštite zdravlja stanovništva.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još